Tekenen/schilderen

Kunstzinnige workshops

Het doel van de kunst is niet het uiterlijk weer te geven, maar het innerlijk... dat is de echte werkelijkheid.
Aristoteles (384-322 voor Chr.)

‘Schilderen naar Stilleven’ - Tijdens deze schilderworkshop gaan we kijken naar stilleven in de kunst. We verdiepen ons in vormen en de werking van kleuren. Aan de hand van een stilleven in het atelier wordt er geschetst en geschilderd. Het accent ligt op onderzoeken en genieten. Aan het eind van de dag ga je naar huis met een uniek, eigen kunstwerk!

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur.

‘Zelfportret’ - Tijdens deze schilderworkshop gaan we kijken naar portretten in de kunst. We verdiepen ons in vormen en de werking van kleuren. Het zelfportret vormt het uitgangspunt voor de inspiratie op deze dag. Er wordt gewerkt met diverse technieken en materialen. Het accent ligt op onderzoeken en genieten. Aan het eind van de dag ga je naar huis met een uniek, eigen kunstwerk!

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur.

‘Kunst in Kleur’ – in de workshop ‘Kunst in Kleur’ ligt de focus op het karakter en de kracht van kleur. Tijdens 5 ochtenden gaan we kijken, observeren en kunstzinnig aan het werk met kleur. Er wordt gewerkt naar waarneming en vanuit het gevoel. Verschillende technieken en materialen - zoals o.a. tekenen, collage, schilderen – komen aan de orde. Ervaren en genieten staan voorop. Kunstzinnige ervaring is niet nodig. Er wordt gekeken naar het gebruik van kleur in de schilderkunst. De zesde ochtend zal er een excursie zijn.

‘Kunst in Ontwikkeling’ – in de workshops ‘Kunst in Ontwikkeling’ ligt de focus op de diverse vormen van kunst door de eeuwen heen. In blokken van steeds 3 ochtenden gaan we kijken, observeren en kunstzinnig werken aan de hand van kunstuitingen en –stromingen uit de geschiedenis van de mens. Per blok staat een periode in de kunstgeschiedenis centraal. Door ons te verbinden met kunst uit andere tijden en culturen gaan we met nieuwe ogen kijken naar onszelf en kunst in onze huidige tijd. Er wordt gewerkt naar waarneming en vanuit het gevoel. Verschillende technieken en materialen - zoals o.a. tekenen, collage, schilderen, boetseren – komen aan de orde. Ervaren en genieten staan voorop. Kunstzinnige ervaring is niet nodig. De blokken kunnen ook los van elkaar worden gevolgd. In overleg kan een excursie deel uitmaken van een workshop.

 

Algemene informatie

De workshops vinden plaats in het atelier in Loon, een landelijke omgeving.
Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 6 personen.
Ochtend: 9.30 tot 12.00 uur (inclusief koffie-/theepauze).
Avond: 19.30 tot 22.00 uur (inclusief koffie-/theepauze).
Workshopdata

Door het kleine aantal deelnemers is er voldoende aandacht voor technische en stapsgewijze begeleiding door de docent.
De workshops zijn ook geschikt voor teambuilding-events, een gezellig en creatief uitje met familie,  vrienden of vriendinnen. In overleg kan er een workshop ‘op maat’ worden verzorgd.

Voor meer informatie of opgave voor een workshop kunt u mij via e-mail of telefonisch bereiken